De AlgarveDe Algarve is uitgegroeid tot een geweldig vakantiegebied.
Je kunt er van alles ondernemen,zoals diepzeeduiken,golfen,kitesurfen,fietsen,naar popconcerten gaan,dolfijnen en trekvogels spotten,bergwandelen, kajakken en ga zo maar door.
In de zomermaanden is er in de Algarve een uitgebreid evenementenprogramma,gastronomische festivals,internationale sportwedstrijden,golfbanen en heel veel mooie stranden verlaten achter de duinen.
De Oost Algarve,het gebied waarin onze villa ligt,strekt zich uit van Albufeira tot aan de Spaanse grens.De Portugezen noemen het ook wel Sotovento:daar waar de wind naartoe waait.In de zeevaart bekend als :benedenwinds.Dit gebied kenmarkt zich door prachtige brede stranden,slaperige dorpjes in het achterland en de fraaie eilanden voor de kust,in het beschermde natuurgebied van de Ria Formosa.
Niet eenzaam ,maar  nog de sfeer van het echte Portugal.Gemakkelijke lokale restaurants ,waar je voor 10 Euro luncht en waar lokale markten worden gehouden en de verse producten aangeboden worden.Mooie steden om te bezoeken zijn Faro en Tavira,de koningin van de Algarve.Zeker de moeite waard om  gewoon er  te zijn of om er uitgebreid te winkelen.In het midden van deze twee steden  ligt Olhao,de vissershaven ,die  met zijn grote vismarkt en levendigheid een bijzondere plek is.Vandaaruit met de pont voor 1,50 Euro naar de mooie eilanden van Culatra.
De Algarve wordt door de Portugezen ook wel een groot dorp  genoemd.De afstanden zijn allemaal relatief gering en er is een mooie A22 aangelegd waardoor het bezoeken van andere plaatsen in de Algarve gemakkelijk te doen is.
Over diezelfde A22 kun je binnen 3 uur in Lissabon zijn als je naar het Westen gaat.Naar het Oosten toe ligt Sevilla en Cordoba op nog geen 2.5 uur afstand.
Onze villa ligt midden in dit mooie gebied slechts 20 minuten rijden van het vliegveld van Faro.Dichtbij de levendigheid van de stad en de stranden,maar
waar je na een paar minuten rijden,waant in een oase van rust .
Als u veel meer wilt weten over de Algarve en u verblijf een beetje wil voorbereiden,dan raden wij u het boek "Algarve &Alentejo"aan,incl bezoekideeen,dagprogramma's ,wandelkaarten door stad en natuur , wegenkaarten en een CD.
ISBN:978-90-5767-457-0,www.momedia.nl.


Poussada van Estoi                                                            Duiken in de atlantische oceaan